Open atelier trommelbouw

Met ingang van November 2008 is er elke eerste donderdag van de maand een open atelier Trommelbouw. Het zelf maken van een drum is een fantastische bezigheid, spiritueel, konfronterend, materieel, gezellig....Het is een samenwerking tussen hart en ziel en hoofd en handen.

trommel 1
 

Tijdens het atelier kun je geheel op je eigen wijze een trommel bouwen. Van groot tot klein, standaard, rond, 7(of meer)-hoekig, wat dan ook.

Je kunt kiezen uit bijna alle houtsoorten, en veel huidsoorten, zoals Hert, Paard, Schaap, Geit, Rendier, Lama, Ezel,.. Wij begeleiden je waar nodig en gewenst, normaalgeproken van het begin tot het eind.

Om te beginnen met advies/samen zoeken naar wat bij je past als je dat nog niet helder hebt. Dan kun je een dag komen om met je frame aan de slag te gaan, en bijvoorbeeld een maand later om de huid op het frame te spannen. Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen voor het opspannen naar ons toe te komen, en je frame zelf te verzorgen of van ons te kopen.

Als je het helemaal alleen thuis wilt doen leveren wij zelfs ook bouwpakketten. En natuurlijk kunnen wij ook de trommel voor je maken die bij jou hoort. Wij hebben inmiddels vele jaren ervaring en al honderden mensen begeleid bij het bouwen van hun altijd weer zeer persoonlijke trommel.

Het is een prachtig proces waar de spirituele en de materiële wereld voelbaar samen komen. Ook aan dat aspekt besteden we de aandacht die het verdient. Wij kunnen je begeleiden in verschillende opspansystemen.

Het systeem dat we standaard gebruiken is eenvoudig, zonder metaal, en zeer goed bij te spannen als dat nodig is. Bij voldoende belangstelling bieden we ook de mogelijkheid om met de stoomkist een frame te maken. Bovendien leveren wij grote powwowdrums, of kun je ook die zelf komen maken.

Kortom: Je kunt met al je trommelwensen bij ons terecht.
Wees welkom! Bij voldoende deelnemers werken we ook op uw lokatie.


Klik hier voor meer informatie


trommel 1

Plaats: Deventer Data:do 6 nov, do 4 dec, do 8 jan, do 5 feb, do 5 maart, do 2 april, do 7 mei, do 4 juni, do 2 juli.

Neem ruim vantevoren kontakt op, zodat we op tijd voor jouw materiaal kunnen zorgen.

De kosten bedragen: € 60,- voor een cursusdag. De kosten v/h materiaal is afhankelijk van je keuze maar meestal € 40,- voor hout en € 40,- huid.

Totaal dus € 200,- bij twee cursusdagen en een trommel van 40-50 cm. Standaard bouwpakket € 85,- , excl € 10,- verzendkosten (Berk en Paard, afwijkende hout en/of huid keuzes €15,- extra).
Inwijding van sjamanentrommels

Een ceremonie om jouw trommel in te wijden en te verbinden met de Helende Krachten. Vooraf kun je deelnemen aan een zweethutceremonie, en aansluitend is er de Sacred Drum Gathering.

Inwijding trommels:
Vrijdag avond 21 sept 19.30 - 22.30 uur.

Andere data in voorbereiding, ook op aanvraag
Bouwpakket

Vind je het fijner om helemaal zelf thuis je sjamanentrommel te maken??

Sinds kort kun je bij ons ook een TROMMELBOUWPAKKET bestellen!! Dan krijg je al het benodigde materiaal met een heldere beschrijving thuis gestuurd. Reeds door verschillende mensen met succes uitgevoerd. Frame: Berkentriplex, huid: Paard Kosten incl BTW en verzendkosten: € 95,-


Trommels met karakter

Alle trommels die door ons worden gemaakt ontstaan in respekt en verbinding met de boom en het dier wiens hout en huid we gebruiken.
Daarom zijn er geen twee hetzelfde, elke trommel heeft een eigen verhaal.

Elke boom heeft een eigen karakter, elk dier ook, en waar deze twee elkaar ontmoeten ontstaan krachtige trommels die ook echt iets te vertellen hebben.

Kijk, voel, kom langs en luister, dan zul je weten welke trommel bij jou hoort.

Wij maken ook trommels op bestelling, dus als je speciale wensen hebt, neem kontakt op, er kan vaak meer dan je denkt. Vanaf € 200,-

Onderstaand een deel van onze trommels cq mogelijkheden.

1.  

Paard met Red Ceder, te koop bij "de Woestijnroos" (bestellen)

©urbandiscount photography, 2005
 
2.  

Struisvogel met Red Ceder (bestellen)

©urbandiscount photography, 2005
 
3.  

Geit met Berk, te koop bij "de Woestijnroos" (bestellen)

©urbandiscount photography, 2005
 
4.  

Damhert met Rubberwood € 250,- (bestellen)

©urbandiscount photography, 2005
 
5.  

Paard met Berk, dubbeldeks te bestellen (bestellen)

©urbandiscount photography, 2005
 
6.  

Ezel met Rubberwood (bestellen)

©urbandiscount photography, 2005
 
7.  

Paard met Berk (bestellen)

©urbandiscount photography, 2005
 
8.  

Lama met Berk, te koop bij "de Woestijnroos" (bestellen)

©urbandiscount photography, 2005
 
9.  

Geit met Berk (bestellen)

©urbandiscount photography, 2005
 
website by: gerritkooiman.com